Checklist aankoop occasion

Gefeliciteerd met de aankoop van uw nieuwe auto. Om alles in goede banen te leiden kunt u gebruik maken van deze checklist.

Nieuwe auto:

 • Verzekering: U dient deze zelf geregeld te hebben voor aflevering van de auto. De meldcode en het kenteken vindt u op de koopovereenkomst. Wij kunnen de autoverzekering ook voor u regelen, vraag gerust naar een vrijblijvende offerte.
 • Rijbewijs: Om de auto op naam te zetten hebben wij een geldig rijbewijs van u nodig. Breng deze mee op de dag van aflevering.
 • Wegenbelasting: Deze gaat automatisch in, u ontvangt hierover bericht van de Belastingdienst. U hoeft zelf niets te doen.
 • Betaling: De betaling dient voor of bij aflevering van de auto te geschieden. Dit kan op 3 manieren.
  1. Per bank vooraf: U kunt het bedrag zoals vermeld op de koopovereenkomst per telebankieren aan ons overmaken op rekeningnummer NL42RABO.0155.960.555 Vermeld hierbij graag het kenteken van de auto. Denk er hierbij aan dat het een dag kan duren voor de betaling bij ons binnen is. De auto kan pas aan u worden overgedragen wanneer het bedrag bij ons op de rekening zichtbaar is.
  2. Pinnen: U kunt bij ons het bedrag bij aflevering van de auto per pin voldoen. U dient er voor te zorgen dat uw pinlimiet zo nodig verhoogd is.
  Het pinlimiet is bij de meeste rekeningen €2500,- Neem dus even tijdig contact op met uw bank omdat er een verwerkingstijd aan kan zitten.
  3. Contant: U kunt het bedrag tot een maximum van €12000,- ook contant voldoen. Ook een gedeelte van de aankoopsom is geen probleem.

Inruilauto:

 • Eigendomspapieren: Om de auto te kunnen vrijwaren hebben wij de papieren van uw huidige auto nodig. Dit kunnen kentekenpapieren zijn of een kentekencard.
  Wij kunnen de auto niet vrijwaren als deze documenten niet aanwezig zijn.
  1. Kentekenpapieren: Deel 1A (voertuigbewijs), Deel 1B(tenaamstellingsbewijs) Deel ll (overschrijvingsbewijs)
  2. Kentekencard: Kentekencard en tenaamstellingscode ( 9 cijfers)
  3. APK rapport: Het laatste APK rapport.
 • Boekjes: De boekjes zoals het instructieboekje en onderhoudsboekje horen bij de auto, zorg dat deze aanwezig bij het inleveren van de auto. Heeft u facturen of een overzicht van het gepleegde onderhoud dan zouden wij die graag kopiëren of erbij hebben.
 • Reservesleutel: Elke auto heeft minimaal 2 sleutels. De reservesleutel dient ook ingeleverd te worden. Heeft u geen reservesleutel dan dient u dit te melden zodat er rekening gehouden kan worden met de inruilprijs.
 • Overige: Rolhoes of hoedenplank, radio, hoofdsteunen, vloermatten, krik, reservewiel, slotbout(antidiefstalbout) enz enz.

Vergeet bovenal ook uw goede zin niet 🙂